SLASTNO

Recept: enolončnica z ribo in klobaso

Zanimiva kombinacija v jedi na žlico.
Fotografija: FOTO: Bartosz Luczak/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bartosz Luczak/Getty Images

Ribje jedi sicer povezujemo s poletjem, a si jih s tekom privoščimo tudi pozimi oziroma vse leto, tako sveže kot zamrznjene. Lahko jih pečemo v ponvi ali pečici, cvremo ali dušimo, imenitne pa so tudi v številnih različicah na žlico. Iz rib različnih vrst, ki jim dodamo poljubne morske sadeže, na primer školjke ali rakce, lahko skuhamo izjemno okusne juhe in brodete. Skupni imenovalec naštetih jedi so paradižnik, česen in peteršilj, s katerimi ne gre skopariti. Poleti bi uporabili svež paradižnik, pozimi pa izberemo konzerviranega.

Za bolj izrazit okus v ribje jedi dodamo alkoholne pijače, kozarec suhega vina ali šilce žganja, dodajamo pa lahko tudi različno zelenjavo po izbiri, zlasti stročnice v zrnju. V našem receptu smo uporabili nekoliko nenavadno kombinacijo, saj smo ribam dodali kuhane klobase, ki bi jih lahko nadomestili tudi s prekajeno šunko ali panceto, narezano na koščke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije