DOBRO JE VEDETI

Fižol z dodatkom te začimbe ne bo napenjal

Da fižol ne bi povzročal napenjanja in vetrov, mu med kuhanjem dodajte kumino.
Fotografija: Z dodatkom kumine vas bo fižol manj napenjal. FOTO: Jogy Abraham/Gettyimages
Odpri galerijo
Z dodatkom kumine vas bo fižol manj napenjal. FOTO: Jogy Abraham/Gettyimages

Kumina je priljubljena začimba z značilnim okusom, zato jo je treba uporabljati v res zmernih količinah, sicer v jedeh hitro prevlada.

Ponaša se z mnogimi koristnimi učinki na zdravje, ima pa še eno prednost: dodana fižolu med kuhanjem preprečuje napenjanje in vetrove, ki jih slednji povzroča.

Fižol ali druge stročnice pred kuhanjem obvezno namakajte. FOTO: Getty Images
Fižol ali druge stročnice pred kuhanjem obvezno namakajte. FOTO: Getty Images

To dejstvo že dobro poznajo in upoštevajo v kuhinji Bližnjega vzhoda. Tam fižol ali druge stročnice pred kuhanjem obvezno namakajo, med termično obdelavo pa mu dodajo ščepec kumine.

Druge začimbe s podobnim učinkom

Podoben učinek imajo lovorjev list, timijan, janež in majaron.

Med termično obdelavo mu dodajte ščepec kumine. FOTO: Margouillatphotos Getty Images, istockphoto
Med termično obdelavo mu dodajte ščepec kumine. FOTO: Margouillatphotos Getty Images, istockphoto

Z dodatkom teh začimb fižolovem jedem, ki se jim zaradi številnih pozitivnih učinkov na zdravje res ne bi smeli odpovedati, bodo posledice v obliki napenjanja in vetrov zagotovo manj izrazite.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije