GAŠPER NOVAK

FOTO: V bučnih semenih panirano jajce in fregola s šampinjoni

Fotografija: Priprava jedi 1.
Odpri galerijo
Priprava jedi 1.

Gašper Novak, doma iz Logatca, je dijak tretjega letnika Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Pred kratkim je, skupaj s sošolko Ano Zevnik in mentorico Marijo Arh Ivanšek, odšel na Brač. A ne na kratek oddih, temveč na veliko tekmovanje Biseri morja, ki so ga pod okriljem mednarodnega kulinaričnega festivala pripravili že štirinajstič po vrsti. Osemnajstletnik se je tekmovanju, ki velja za eno večjih srečanj mladih kuharjev v tem delu Evrope, odlično odrezal, saj je s sošolko Ano Zevnik zakuhal zlato medaljo. Skupaj sta prejela tudi pokal za tretje mesto, poleg tega je Gašper Novak za jed, ki jo je na Braču pripravil pod budnimi očmi komisije, osvojil še bronasto medaljo. Pol ure časa je imel za pripravo mikavnega krožnika, v središče katerega je postavil jajce. Če le imate voljo in čas, toplo priporočamo, da njegov nagrajeni recept preizkusite v domači kuhinji. In ni vam treba hiteti, saj ne bo čisto nič narobe, če boste za pripravo jedi porabili več kot 30 minut!





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije