RECEPT

Gratiniran brstični ohrovt

Zimska jed, ki jo običajno ponudimo kot prilogo.
Fotografija: FOTO: Photosimysia/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Photosimysia/Getty Images

Spretni vrtnarji lahko brstični ohrovt vso zimo obiramo na vrtu, za vse preostale ga je dovolj na voljo v trgovinah in na tržnicah. Kot sorodnik zelja ima podoben okus, kar ga dela posebno privlačnega, je njegova zanimiva podoba, saj spominja na drobne zeljne glave. Uživamo lahko surovega, običajno pa ga na hitro skuhamo ali dušimo.


Če ga pripravljamo v jedeh iz pečice, ga najprej skuhamo, vendar tako, da je še vedno čvrst. Če bi pekli surovega, bi se preveč zasušil. Ima izrazit okus, zato ne potrebuje bogate spremljave začimb, kuhanega le malce zabelimo z maslom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije