Hrenova juha

Spomladi se osvežimo z naribanim ali nastrganim hrenom, ki prečisti dihala in v oči prižene solze.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Del velikonočne pojedine je tudi hren, ki ga naribamo ali nastrgamo ter postrežemo s šunko, klobasami, trdo kuhanimi jajci in kruhom. Pripravimo ga lahko tudi v smetani ali jabolčni omaki. Običajno uživamo svežega, z njim lahko obogatimo kremno smetanovo juho, vendar ga segrejemo le do vretja, da ohrani ostrino.


Hrenovo omako lahko spravimo v dobro zaprte kozarčke, v hladilniku bo ohranila svežino najmanj en teden. Okusen je tudi, če ga zmešamo z nadrobljenimi jajci ter dodamo malo maščobe ali smetane, da bo omaka bolj kompaktna. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije