SLASTNO

Ideja za kosilo: nadevana pečena pesa

Rdeča pesa je sinonim za vloženo zimsko solato, a iz nje lahko pripravimo številne zelo zanimive in okusne jedi.
Fotografija: Nadevana rdeča pesa. FOTO: Guliver/Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Nadevana rdeča pesa. FOTO: Guliver/Getty Images/iStockphoto

Običajno jo kuhamo in jo potem pripravimo na primer kot solato, okusna je v namazu, podobnem, kot je humus iz čičerike. Izjemno okusna je kremna pesna juha, ki jo na koncu popestrimo z žličko kisle smetane. Rdečo peso lahko tudi pečemo, v našem receptu smo jo prej skuhali, lahko pa pečemo surovo. Zlasti bo okusna v družbi gomoljnic in korenovk, iz katerih pripravimo izvrstno prilogo k mesnim jedem, podala se bo k testeninam ali rižu. Zanimivo jed dobimo, če kuhano rdečo peso naribamo kot testenine in jih ponudimo s poljubno omako. Seveda lahko iz pese pripravimo polivko za prave testenine.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije