RECEPT

Ideja za kosilo: polpeti iz kvinoje

Žitni ali zelenjavni polpeti so okusna in zdrava jed, ki jo lahko ponudimo kot samostojen obrok ali malico.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kvinojo uporabljamo kot žitne kaše ali riž. Lahko jo skuhamo samo in jo primešamo omakam ali z njo zgostimo juho. Lahko jo uživamo toplo ali hladno, dodamo jo na primer pisanim solatam. Ima prijeten okus, ki se dobro ujame s sadjem, suhim ali svežim, zato je odlična izbira za zajtrk, tudi v kombinaciji z jogurtom.


Na ta način naredimo tudi kvinojine kosmiče. Iz moke pripravimo kruh ali različna peciva. Pripravimo jo lahko tako kot rižoto, torej kuhamo skupaj z drugimi sestavinami. Kuhana v hladilniku zdrži nekaj dni, zato jo lahko skuhamo vnaprej in sproti poljubno uporabimo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije