Ideja za pripravo odlične jedi: testenine z bobom
Okusna pomladna jed, ki jo popestrimo s popečeno slanino.
Odpri galerijo
Stročnice bolj poredko kombiniramo s testeninami, a velja poskusiti, saj je rezultat več kot odličen. Dobro gredo tudi z rižem, pa ne le grah v najbolj znani jedi rizi bizi, temveč tudi fižol, čičerika, leča in bob. Taka kombinacija je izjemno hitro pripravljena, če uporabimo stročnice v zrnju iz konzerve. Medtem ko se testenine kuhajo, stročnice precedimo, zmešamo in pogrejemo s poljubnimi dodatki in zelišči ter dodamo testeninam.
Okusno kosilo, pripravljeno v petnajstih minutah, je lahko tudi v mesni različici,in ni samo okusno, ampak še nadvse nasitno in hranljivo.
Za 4 osebe:
300 g širokih rezancev
150 g slanine
1 čebula
3 stroki česna
1 šopek mlade špinače
2 skodelici svežega boba v zrnju
sol, poper, olje
Rezance skuhamo v slani vodi. Čebulo in česen olupimo, nasekljamo in svetlo prepražimo na oljčnem olju. Preložimo v drugo posodo in na istem olju prepražimo slanino, narezano na majhne koščke. Špinačo očistimo in na hitro prevremo, bob skuhamo v slani vodi ter precedimo. Na slanino stresemo praženo čebulo, špinačo ter bob, solimo in popramo ter dobro premešamo. Na hitro prepražimo, dodamo kuhane testenine in premešamo.
300 g širokih rezancev
150 g slanine
1 čebula
3 stroki česna
1 šopek mlade špinače
2 skodelici svežega boba v zrnju
sol, poper, olje
Rezance skuhamo v slani vodi. Čebulo in česen olupimo, nasekljamo in svetlo prepražimo na oljčnem olju. Preložimo v drugo posodo in na istem olju prepražimo slanino, narezano na majhne koščke. Špinačo očistimo in na hitro prevremo, bob skuhamo v slani vodi ter precedimo. Na slanino stresemo praženo čebulo, špinačo ter bob, solimo in popramo ter dobro premešamo. Na hitro prepražimo, dodamo kuhane testenine in premešamo.
Okusno kosilo, pripravljeno v petnajstih minutah, je lahko tudi v mesni različici,in ni samo okusno, ampak še nadvse nasitno in hranljivo.