RECEPT

Jabolčni čatni

Iz jabolk pripravimo okusno omako, ki izvira iz Indije, Angleži pa so ji dali ime čatni; od marmelade se razlikuje predvsem po pikantnem okusu.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

V naši kuhinji čatni ni prav pogosta jed, saj mora biti pikantnega okusa, pri nas pa iz sadja kuhamo predvsem sladke marmelade, džeme in želeje. Čatni je džemu podobna omaka, v kateri so manjši ali večji koščki zelenjave ali sadja. Praviloma je pikanten, v našem receptu bo za to poskrbel ingver.


Poda se k mesu, ribam, zelenjavnim jedem, pa tudi k sirom, ki naj ne bodo premočni, da se ne bodo okusi tepli med sabo.

Čatni je indijska jed, danes je izjemno priljubljen pri Angležih, ki so ga posvojili v času kolonializma. Lahko je kuhan, ta bo v primerno zaprtem kozarcu zdržal do naslednje sezone ali še dlje, če ga pripravimo iz presnih sestavin, pa bo v hladilniku zdržal nekaj dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije