RECEPT

Jabolčno-krompirjeva omleta

Omleta je priljubljena jajčna jed, ki jo ponudimo sladko ali slano; tokrat z jabolki in drugim sadjem.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Letos se bomo jabolk do sitega najedli, letina je tako obilna, da jih bo več kot dovolj tudi za pripravo v različnih jedeh, običajno sladkih.

Nepogrešljivi so jabolčni zavitek, pita ali torta. Za pripravo jedi jabolka običajno olupimo, saj marsikomu ni všeč, če se olupek zatakne v ustih. Vendar ga je škoda zavreči, zato lupimo le poškodovana ali bolna jabolka.


Zdaj pa smo že tam, da rahlo nagnitih jabolk ni treba zavreči, ampak jih le obrežemo in predelamo, bodisi naribamo za v pogače ali pa skuhamo kompot, čežano, marmelado ali sok. Prav tako popijemo tudi vodo, ki ostane po kuhanju kompota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije