RECEPT

Jajca v solati

Trdo kuhana se dobro ujamejo s čebulo v solati, ki jo lahko zmešamo s kisom ali kislo smetano.
Fotografija: FOTO: Elena_hramowa/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Elena_hramowa/Getty Images

Mnogim se pocedijo sline, ko pomislijo na solato iz kuhane govedine iz juhe, čebule in trdo kuhanih jajc, ki jo običajno prelijemo z bučnim oljem in kisom. Zelo okusna je tudi brezmesna različica, namesto bučnega pa lahko uporabimo tudi oljčno ali drugo olje. Jajčna solata ne potrebuje posebnih začimb, le malo soli in skoraj obvezno poper, čeprav nismo ljubitelji pikantne hrane.


Za solato morajo biti jajca res trdo kuhana. Če ne bodo povsem sveža, jih bomo laže olupili, lupljenje pa si olajšamo tudi tako, da kuhana hladimo pod tekočo mrzlo vodo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije