RECEPT
Jajca z ajdovo kašo
Iz ostankov kosila z malo domišljije pripravimo okusno večerjo, ki bo nasitila tudi zelo lačne.
Odpri galerijo
Čeprav neradi pogrevamo hrano, ki ostane od kosila, včasih skuhamo preveč in nam je je škoda zavreči. Ostankov včasih ni dovolj za obrok, ki bi nas nasitil, zato jih kombiniramo z drugimi živili in pripravimo zanimive jedi. Ajdovo kašo z gobami, ki je ostala sočna, ker smo ji dodali naribano bučko, pogrejemo na šibkem ognju, da se ne zasuši, in jo dodamo na oko pečenim jajcem.
Jajca damo na krožnik, jih čisto rahlo solimo, kašo pa dodamo čez beljake, da rumenjaki ostanejo odkriti. Dobimo okusen obrok, idealen po dolgem dnevu in napornem treningu, saj je nasiten, a hkrati lahek. Zraven postrežemo svežo solato.
Jajca damo na krožnik, jih čisto rahlo solimo, kašo pa dodamo čez beljake, da rumenjaki ostanejo odkriti. Dobimo okusen obrok, idealen po dolgem dnevu in napornem treningu, saj je nasiten, a hkrati lahek. Zraven postrežemo svežo solato.
Za 4 osebe:
1 skodelica ajdove kaše
2 korenčka
1 bučka
0,5 kg šampinjonov
1 čebula
3 stroki česna
sol, poper, olje, peteršilj
Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo, bučko in korenje naribamo, gobe narežemo na lističe. Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo korenje, premešamo in dušimo nekaj minut. Dodamo bučko, premešamo in dušimo, dokler se bučke na razpustijo. Na koncu primešamo gobe, solimo in popramo ter dušimo slabih deset minut. Kašo skuhamo posebej v slani vodi, jo precedimo in primešamo gobam. Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Ponudimo z na oko pečenimi jajci.
1 skodelica ajdove kaše
2 korenčka
1 bučka
0,5 kg šampinjonov
1 čebula
3 stroki česna
sol, poper, olje, peteršilj
Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo, bučko in korenje naribamo, gobe narežemo na lističe. Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo korenje, premešamo in dušimo nekaj minut. Dodamo bučko, premešamo in dušimo, dokler se bučke na razpustijo. Na koncu primešamo gobe, solimo in popramo ter dušimo slabih deset minut. Kašo skuhamo posebej v slani vodi, jo precedimo in primešamo gobam. Potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Ponudimo z na oko pečenimi jajci.