RECEPT

Jajčevci iz pečice

S to izvrstno vrtnino lahko v kuhinji sledimo tradicionalnim receptom ali eksperimentiramo
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kadar kupujemo jajčevce, izbirajmo le sveže, čvrste plodove. Zmehčana in nagubana koža pomeni, da niso sveže pobrani in ne bodo tako okusni. Povsem svežih in lepih plodov ni treba lupiti, razen če nas moti malce žilava koža. Ko jih razrežemo, jih rahlo posolimo in pustimo nekaj časa stati, da izpustijo vodo.


Lahko jih popečemo na žaru ali ocvremo, pri tem sicer velja previdnost, saj kot goba vpijajo maščobo, kar ni ravno zdravo. Odlični so na žaru ali dušeni, bodisi narezani na rezine bodisi na koščke, navdušijo tudi iz pečice kot v tokratnem receptu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije