OKUSI

Jogurtov kolač (RECEPT)

Nekaj sladkega.
Fotografija: FOTO: Fotoedu/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Fotoedu/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač, lahko škatlast za kruh ali pa okrogel za torto, dobro premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
2. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sol, v drugi skledi jajca penasto umešamo s sladkorjem in naribano limonino lupinico. Dodamo grški jogurt, olje in vaniljo ter premešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo s kuhalnico, testo naj bo gladko, brez grudic.
3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo kakšnih 40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem: če je čist, ko ga povlečemo iz kolača, je pecivo pečeno.
4. Zvrnemo ga na rešetko in ohladimo, preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu. Zraven se prileže skodelica kave ali čaja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije