OKUSI
Jogurtov kolač (RECEPT)
Nekaj sladkega.
Odpri galerijo
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač, lahko škatlast za kruh ali pa okrogel za torto, dobro premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
2. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sol, v drugi skledi jajca penasto umešamo s sladkorjem in naribano limonino lupinico. Dodamo grški jogurt, olje in vaniljo ter premešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo s kuhalnico, testo naj bo gladko, brez grudic.
3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo kakšnih 40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem: če je čist, ko ga povlečemo iz kolača, je pecivo pečeno.
4. Zvrnemo ga na rešetko in ohladimo, preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu. Zraven se prileže skodelica kave ali čaja.
2. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sol, v drugi skledi jajca penasto umešamo s sladkorjem in naribano limonino lupinico. Dodamo grški jogurt, olje in vaniljo ter premešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo s kuhalnico, testo naj bo gladko, brez grudic.
3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo kakšnih 40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem: če je čist, ko ga povlečemo iz kolača, je pecivo pečeno.
4. Zvrnemo ga na rešetko in ohladimo, preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu. Zraven se prileže skodelica kave ali čaja.
Potrebujemo200 g moke
2 žlički pecilnega praška
½ žličke soli
150 g sladkorja
180 ml grškega jogurta
žlica naribane limonine lupine
120 ml olja
2 jajci
žlička vanilijevega sladkorja
2 žlički pecilnega praška
½ žličke soli
150 g sladkorja
180 ml grškega jogurta
žlica naribane limonine lupine
120 ml olja
2 jajci
žlička vanilijevega sladkorja