RECEPT
Jogurtova torta
Jogurt je lahko osnova za osvežujoče sladice, odličen je tudi v kombinaciji z zelenjavo.
Odpri galerijo
Jogurt je priljubljena mlečna jed, najpogosteje ga uživamo svežega, samega ali z njim dopolnimo različne jedi, slane ali sladke. Je osvežilen, zato nam tekne predvsem v toplejših dneh, ki jih že nestrpno pričakujemo, lahko pripravimo kolač, torto ali drugo pecivo, v katerih odigra pomembno, celo glavno vlogo.
Če nimamo veliko časa, naredimo slastno torto, za katero namesto biskvita pripravimo osnovo iz piškotov. Čvrsto belo kremo iz smetane in jogurta, lahko tudi iz svežega sira, po želji dopolnimo in okrasimo s svežim sadjem, na tržnici so že prve jagode.
Za 4 osebe:
250 otroških piškotov
125 g masla
2 žlički sladkorja
0,5 žličke cimeta
3 lončki čvrstega jogurta
0,5 l smetane za stepanje
120 g sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor
6 lističev želatine
Piškote zmeljemo, dodamo sladkor, cimet in stopljeno maslo in zmešamo v gladko maso. Razporedimo v pomaščen pekač, najbolje v model za torte s snemljivim obročem, približno centimeter na debelo in damo v pečico, ogreto na 200 stopinj, za pet minut.
Dva jogurta stresemo v skledo, dodamo sladkor in zmiksamo. Tretjega stresemo v kozico, segrejemo in mu dodamo želatino, ki smo jo raztopili v vodi. Dodamo jogurtu v skledi in dobro zmešamo z mešalnikom. Dodamo še stepeno smetano in premešamo. Kremo namažemo po piškotih in čez noč postavimo v hladilnik.
250 otroških piškotov
125 g masla
2 žlički sladkorja
0,5 žličke cimeta
3 lončki čvrstega jogurta
0,5 l smetane za stepanje
120 g sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor
6 lističev želatine
Piškote zmeljemo, dodamo sladkor, cimet in stopljeno maslo in zmešamo v gladko maso. Razporedimo v pomaščen pekač, najbolje v model za torte s snemljivim obročem, približno centimeter na debelo in damo v pečico, ogreto na 200 stopinj, za pet minut.
Dva jogurta stresemo v skledo, dodamo sladkor in zmiksamo. Tretjega stresemo v kozico, segrejemo in mu dodamo želatino, ki smo jo raztopili v vodi. Dodamo jogurtu v skledi in dobro zmešamo z mešalnikom. Dodamo še stepeno smetano in premešamo. Kremo namažemo po piškotih in čez noč postavimo v hladilnik.
Če nimamo veliko časa, naredimo slastno torto, za katero namesto biskvita pripravimo osnovo iz piškotov. Čvrsto belo kremo iz smetane in jogurta, lahko tudi iz svežega sira, po želji dopolnimo in okrasimo s svežim sadjem, na tržnici so že prve jagode.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Uspešna poslovneža