RECEPT

Kakijev pire s smetano

Kaki zmeljemo v blenderju, kašo oziroma pire lahko damo tudi v skrinjo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kaki je resda najboljši svež, vendar je vsestransko uporaben tudi v kulinariki. Zmletega v kašo zamrznemo ali iz njega skuhamo medeno sladko marmelado. Kakijeva krema oziroma pire je uporabna za pripravo različnih sladic, pri tem pazimo, da ne pretiravamo z uporabo sladkorja, saj je sadež zelo sladek.


Izvrstno se meša v smutije, lahko ga uporabimo kot sladilo, če nam okus zelenjavnega ne prija povsem. Za tiste, ki skrbijo za zdravo prehrano, še povejmo, da je kaki drevo, ki je zelo odporno proti boleznim, pravzaprav jih tako rekoč ne pozna, in proti škodljivcem, zato sadeži niso onesnaženi s škropivi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije