RECEPT

Kakijeva krema

Kaki je okusen svež ali toplotno obdelan, zelo dobro se ujame z mladimi siri in jogurtom.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Izkoristimo sezono kakijev in se jih do sitega najejmo, sveže ali pripravljene v številnih sladicah. Zaloge, ki jih ne moremo pojesti sproti, skuhamo v izvrstno marmelado, ki ji lahko dodamo katero drugo sadje, na primer jabolka. Kaki je uporaben tudi za različne kolače ali torte, iz njega pripravimo enostaven narastek s skuto in otrobi.


Nasploh se zelo dobro ujame s skuto in drugimi svežimi siri, v gosto kašo ga zmeljemo z jogurtom, odlično bo dopolnil tudi sadni ali zelenjavni smuti, malo več dela bomo imeli s pudingom, ki ga spečemo v pečici.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije