RECEPT
Kako pripraviti tatarski biftek
Hranimo ga v hladilniku in porabimo čim prej, nikar ga ne delajmo za zalogo.
Odpri galerijo
Osnovni recept za tatarski biftek prilagajamo svojemu okusu in seveda okusu domačih jedcev. Če smo za pekoče, obvezno dodamo čili, če dodamo inčune, bodimo previdni pri soljenju, saj so fileji zelo slani. Prav tako so slane kapre.
Pri pripravi bifteka skrbimo za brezhibno higieno, saj gre za živilo iz surovih sestavin, mesa in rumenjaka, ki okužena z bakterijami povzročita prebavne težave, lahko tudi zelo hude. Zato uporabimo res le preverjeno meso in jajca.
Za 4 osebe:
500 g govejega fileja
5 rumenjakov
1 žlica dijonske gorčice
1 žlica kaper
5 filejev inčuna
2 kisli kumarici
1 šalotka
3 stroki pečenega česna
1 žlica olja
sol, poper, žlička mlete paprike
1 žlička worcestrske omake
0,3 dl konjaka
sveži peteršilj
Ohlajeno meso očistimo, porežemo žilice, maščobo in kožico, ter narežemo na koščke. Zmeljemo ali sesekljamo in damo na hladno. Iz olja, rumenjaka in gorčice zmešamo majonezo. Kisle kumarice, kapre, inčune, peteršilj, šalotko in česen drobno sesekljamo in stresemo v majonezo. Vse dodamo k mesu in premešamo. Solimo in popramo, prilijemo konjak in worcestrsko omako ter znova premešamo, da dobimo čim bolj kompaktno zmes. Razdelimo na porcije, v vsako naredimo vdolbinico, v katero ubijemo po en rumenjak.
500 g govejega fileja
5 rumenjakov
1 žlica dijonske gorčice
1 žlica kaper
5 filejev inčuna
2 kisli kumarici
1 šalotka
3 stroki pečenega česna
1 žlica olja
sol, poper, žlička mlete paprike
1 žlička worcestrske omake
0,3 dl konjaka
sveži peteršilj
Ohlajeno meso očistimo, porežemo žilice, maščobo in kožico, ter narežemo na koščke. Zmeljemo ali sesekljamo in damo na hladno. Iz olja, rumenjaka in gorčice zmešamo majonezo. Kisle kumarice, kapre, inčune, peteršilj, šalotko in česen drobno sesekljamo in stresemo v majonezo. Vse dodamo k mesu in premešamo. Solimo in popramo, prilijemo konjak in worcestrsko omako ter znova premešamo, da dobimo čim bolj kompaktno zmes. Razdelimo na porcije, v vsako naredimo vdolbinico, v katero ubijemo po en rumenjak.
Pri pripravi bifteka skrbimo za brezhibno higieno, saj gre za živilo iz surovih sestavin, mesa in rumenjaka, ki okužena z bakterijami povzročita prebavne težave, lahko tudi zelo hude. Zato uporabimo res le preverjeno meso in jajca.