RECEPT
Karamelizirane banane
Sladki sadež nas reši iz zagate, kadar dobimo nenapovedane obiske: sladica nam ne bo vzela več kot petnajst minut.
Odpri galerijo
Preprosta, a zelo okusna in atraktivno pripravljena sladica, zlasti če bomo flambirali pred gosti. Za karameliziranje uporabimo ne povsem zrele banane, saj se bodo med pečenjem omehčale. Je prava zimska sladica, ki jo postrežemo še vročo, zraven se izvrstno poda kepica sladoleda, zlasti vaniljevega.
Ker je jed zelo kalorična in polna sladkorja, si jo privoščimo občasno. Če nimamo primernega alkohola ali ga ne maramo, lahko flambiranje izpustimo in banane samo karameliziramo.
Ker je jed zelo kalorična in polna sladkorja, si jo privoščimo občasno. Če nimamo primernega alkohola ali ga ne maramo, lahko flambiranje izpustimo in banane samo karameliziramo.
Za 4 osebe:
4 banane
300 g sladkorja
ščepec cimeta
100 g masla
0,5 dcl bananinega likerja
1 dcl konjaka
Sladkor stresemo v kozico, dodamo maslo in cimet in na šibkem ognju med mešanjem segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi in karamelizira, porjavi. Banane narežemo na četrtinke in jih položimo na karameliziran sladkor. Polijemo jih z bananinim likerjem in pečemo približno pet minut. Na koncu prelijemo s konjakom in flambiramo, dokler plamen ne ugasne. Banane razdelimo na segrete krožnike in jih prelijemo s karamelno omako.
4 banane
300 g sladkorja
ščepec cimeta
100 g masla
0,5 dcl bananinega likerja
1 dcl konjaka
Sladkor stresemo v kozico, dodamo maslo in cimet in na šibkem ognju med mešanjem segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi in karamelizira, porjavi. Banane narežemo na četrtinke in jih položimo na karameliziran sladkor. Polijemo jih z bananinim likerjem in pečemo približno pet minut. Na koncu prelijemo s konjakom in flambiramo, dokler plamen ne ugasne. Banane razdelimo na segrete krožnike in jih prelijemo s karamelno omako.
Preberite še:
Predstavitvene informacije
Komentarji:
15:15
Sedem zakonov obilja