RECEPT

Karamelizirani mandlji

Prigrizek, ki ga zlasti radi jemo pozimi, zdrobljen pa je super posip za številne sladice
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Iz oreškov, na primer mandljev, lešnikov, arašidov ali mešanice, pripravimo imenitne sladke prigrizke. Osnova za obliv je resda sladkor, a temu lahko dodajamo tudi druge okuse, tako sladke kot slane in ostre.


Medtem ko sladkor karameliziramo, vanj vmešamo različne začimbe v prahu, denimo cimet, pa tudi bolj ali manj pikantne, na primer ingver, muškatni orešček, celo čili, da bo kombinacija kar se da zanimiva. Karamelizirane oreške ponudimo hladne, za vmesni prigrizek, ali ob kozarcu pijače, na primer vina. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije