RECEPT

Recept: kaša s papriko in sirom

Lahko je priloga, samostojna jed ali solata, okusna bo tako topla kot hladna.
Fotografija: Jed s kašo. FOTO: Yulia_davidovich, Getty Images
Odpri galerijo
Jed s kašo. FOTO: Yulia_davidovich, Getty Images

Jed s kašo pripravimo v mnogo različicah, dodajamo ji meso, gobe, sir, zelenjavo, ki je lahko dušena, pečena ali pa kar surova. S kašo se imenitno ujamejo stročnice, bodisi fižol ali grah v zrnju bodisi v stročju. Če smo si jed zamislili kot hladno prilogo, se bodo zraven odlično podale v kis vložene gobe ali zelenjava pa tudi slane olive. Seveda ne moremo zgrešiti, če jo popestrimo z na žaru popečenimi gobami, narezanimi na lističe ali pa kar na večje kose. Nič hudega, če so gobe hladne. Tudi zelenjavo z žara, denimo bučke, papriko, ali jajčevce lahko ponudimo zraven. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije