RECEPT
Kaša z grahom in koruzo
Priljubljena in preprosta jed je rižota z grahom, riž lahko zamenjamo tudi s katero od kaš, denimo z ajdovo.
Odpri galerijo
Grah je odlična in vsestransko uporabna zelenjava, ki v marsikateri kuhinji nikoli ne zmanjka, ko ni svežega z vrta, ga nadomestimo z zamrznjenim. Kupimo lahko tudi konzerviranega ali posušenega, čeprav slednjega uporabljamo bolj redko.
Z grahom ali iz njega pripravimo celo paleto zanimivih in okusnih jedi, ki jih odlikuje nežen, rahlo sladkast okus. Uporabimo čim bolj mladega, ki je bolj polnega okusa in mehkejši, zato je tudi prej kuhan. Zelo mlado zrnje lahko uživamo surovo, prav tako si privoščimo nežne, svetlo zelene stroke. Skuhamo ga lahko vnaprej in spravimo v dobro zaprti posodi v hladilnik, zamrznemo praviloma surovega.
Za 4 osebe:
1 skodelica ajdove kaše
1 skodelica graha
0,5 skodelice koruze
1 por
0,5 skodelice črnih oliv
sol, poper, olje
Ajdovo kašo skuhamo po navodilih v osoljeni vodi. Prav tako skuhamo grah, koruzo uporabimo iz konzerve.
Por očistimo in narežemo na kolobarje ter na hitro prepražimo na vročem olju. Nanj stresemo kašo, koruzo in grah ter narahlo premešamo. Olive razkoščičimo in narežemo na kolobarčke ter potresemo po jedi. Postrežemo toplo ali hladno, kot solato. V tem primeru dodamo še malo olja in prelijemo z limonovim sokom.
1 skodelica ajdove kaše
1 skodelica graha
0,5 skodelice koruze
1 por
0,5 skodelice črnih oliv
sol, poper, olje
Ajdovo kašo skuhamo po navodilih v osoljeni vodi. Prav tako skuhamo grah, koruzo uporabimo iz konzerve.
Por očistimo in narežemo na kolobarje ter na hitro prepražimo na vročem olju. Nanj stresemo kašo, koruzo in grah ter narahlo premešamo. Olive razkoščičimo in narežemo na kolobarčke ter potresemo po jedi. Postrežemo toplo ali hladno, kot solato. V tem primeru dodamo še malo olja in prelijemo z limonovim sokom.
Z grahom ali iz njega pripravimo celo paleto zanimivih in okusnih jedi, ki jih odlikuje nežen, rahlo sladkast okus. Uporabimo čim bolj mladega, ki je bolj polnega okusa in mehkejši, zato je tudi prej kuhan. Zelo mlado zrnje lahko uživamo surovo, prav tako si privoščimo nežne, svetlo zelene stroke. Skuhamo ga lahko vnaprej in spravimo v dobro zaprti posodi v hladilnik, zamrznemo praviloma surovega.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo