Kavni kolač (RECEPT)
Preprosta sladica za ljubitelje omamnega napitka, ki jo oplemenitimo s črno čokolado.
Odpri galerijo
Kava še zdaleč ni le omamni črni napitek, ki prežene spanec in razbistri um. Priljubljeno pijačo, ki je brez dodatkov grenkega okusa, lahko uporabimo tudi za pripravo številnih sladic, z njo na primer prepojimo biskvit, da bo torta ali kolač bolj sočen, starejši pa se gotovo spomnijo peciva, pripravljenega iz albert keksov, kave in banan, z dodatkom stepene smetane in marmelade. Kekse smo namočili v kavo in jih zložili na pladenj ter premazali z marmelado. Potem so se v plasteh menjavale na kolobarje narezane banane in keksi, sladica pa je bila po vrhu premazana s stepeno smetano. Kava kot napitek je imenitna tudi v kombinaciji s sladoledom, kajpak mrzla.
Za 4 osebe:
40 dag moke
4 jajca
150 dag sladkorja
3 rebra jedilne čokolade
1 pecilni prašek
1 vaniljev sladkor
0,25 l črne kave
0,5 dcl konjaka
cimet in muškatni orešek v prahu
Jajca penasto umešamo s sladkorjem, konjakom, kavo, fino naribano čokolado in vaniljevim sladkorjem. Moko, cimet, muškatni orešek in pecilni prašek zmešamo in dodamo jajčni masi. Zmešamo s kuhalnico, da dobimo gladko zmes. Enakomerno razporedimo po pomokanem pekaču. Pečemo dobre pol ure pri temperaturi 200 stopinj. Ohladimo, potresemo s čokolado v prahu, narežemo na kose in ponudimo.
40 dag moke
4 jajca
150 dag sladkorja
3 rebra jedilne čokolade
1 pecilni prašek
1 vaniljev sladkor
0,25 l črne kave
0,5 dcl konjaka
cimet in muškatni orešek v prahu
Jajca penasto umešamo s sladkorjem, konjakom, kavo, fino naribano čokolado in vaniljevim sladkorjem. Moko, cimet, muškatni orešek in pecilni prašek zmešamo in dodamo jajčni masi. Zmešamo s kuhalnico, da dobimo gladko zmes. Enakomerno razporedimo po pomokanem pekaču. Pečemo dobre pol ure pri temperaturi 200 stopinj. Ohladimo, potresemo s čokolado v prahu, narežemo na kose in ponudimo.