SVEŽE NA KROŽNIK

Kitajski kapus v sarmi

Mlade liste vsestransko uporabne zelenjave lahko kuhamo, dušimo ali pečemo, najboljši pa so presni.
Fotografija: Za spremembo naredimo sarmo iz kitajskega kapusa. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Za spremembo naredimo sarmo iz kitajskega kapusa. FOTO: Guliver/Getty Images

Najpogosteje kitajski kapus uživamo svež, v solatah. Zraven se dobro podajo fižol v zrnju, česen in bučno olje. Liste očistimo in narežemo na tanke rezance, užitni so tako zeleni deli kot bela rebra. Mladi listi so okusni, še preden rastlina oblikuje glave, prav tako v solati, ali pa jih pripravimo kot špinačo.

Bela rebra so odlična popečena, podobno kot šparglji ali radič, lahko pa popečemo tudi večje kose. Cele liste nadevamo in zvijemo v sarme in jih skuhamo v paradižnikov omaki. Nadev je lahko mesni ali zelenjavni, imeniten bo tudi gobov. Sicer pa lahko kitajski kapus pripravljamo kot zelje, narezanega podušimo na čebuli, dober pa bo tudi v zelenjavni enolončnici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije