RECEPT

Kivijev liker prija v hladnih dneh (recept)

Odlično sadje za zimo, polno vitaminov in prijetnega, rahlo kiselkastega okusa, popestri tudi sladice.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Primerno zrel kivi je najboljši svež, lahko ga olupimo in narežemo na kolobarje ali prerežemo na pol in meso iz olupka izdolbemo z žličko. Na tanko ali na koščke narezan se odlično poda v sadne solate, v bolj drznih kombinacijah pa ga ponudimo kot spremstvo k narezku, v ustih se bo stopil zlasti skupaj s pršutom.


Zmešamo ga v zeleno ali pisano zelenjavno solato, z njim obložimo skutno pito ali druge kolače, uporabimo ga kot dodatek k palačinkam. Imenitno dopolni okus zelenjavnega smutija, saj mu bo dal ravno pravšnjo sladkobo in svežino, če imamo sadežev veliko, pa lahko skuhamo celo odlično marmelado. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije