RECEPT
Klapavice s širokimi rezanci
Sveže školjke morajo biti zaprte, med kuhanjem se morajo odpreti.

Odpri galerijo
Klapavice in široki rezanci
R. K.
29.05.2018 ob 10:44
29.05.2018 ob 10:44
Marsikdo se boji priprave školjk, a je v resnici zelo preprosta. Žive klapavice imajo večinoma trdno zaprte ali rahlo razprte lupine, ki se morajo ob dotiku zapreti; če se razprte lupine niti ob močnejšem dotiku ne zaprejo, školjke niso uporabne in jih zavržemo.
Prav tako tiste, ki ostanejo zaprte po kuhanju. Pred pripravo jih očistimo, speremo z vodo, da odstranimo pesek, lupino, če je treba, ostrgamo. Navadno jih pripravljamo v najrazličnejših omakah, belih ali rdečih, ki se lepo ujamejo s testeninami, če kaj omake ostane, pa jo do konca pospravimo s kruhom.
Prav tako tiste, ki ostanejo zaprte po kuhanju. Pred pripravo jih očistimo, speremo z vodo, da odstranimo pesek, lupino, če je treba, ostrgamo. Navadno jih pripravljamo v najrazličnejših omakah, belih ali rdečih, ki se lepo ujamejo s testeninami, če kaj omake ostane, pa jo do konca pospravimo s kruhom.
Več iz te teme:
Priporočamo
Kako se je lahko to zgodilo? Poglejte, kaj so pacientki storili v izolski bolnišnici
Borki Maši se je ustavilo srce, bori se za življenje. Mama Vanja: Mislite nanjo ...
»Zapravil sem ves denar, ki sem ga imel,« iskreno spregovoril Klemen Slakonja
Občanka z območja Maribora neznancu nakazala okrog 45.000 evrov
Komentarji:
Priporočamo
Kako se je lahko to zgodilo? Poglejte, kaj so pacientki storili v izolski bolnišnici
Borki Maši se je ustavilo srce, bori se za življenje. Mama Vanja: Mislite nanjo ...
»Zapravil sem ves denar, ki sem ga imel,« iskreno spregovoril Klemen Slakonja
Občanka z območja Maribora neznancu nakazala okrog 45.000 evrov