RECEPT

Korenčkova juha

Zelenjavna juha ni le izjemno okusna, je tudi izhod v sili, ko nimamo časa, da bi skuhali mesno.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Zelenjavna juha, bodisi bistra bodisi kremna, bo prijetno pogrela. Če v hladilniku nimamo raznolike zelenjave, imamo vedno kaj korenja, kilogam bo že dovolj za manjše omizje. Potrebujemo še nekaj začimb in največ pol ure za pripravo.

Kremne juhe, ki so povsem gladke in enakomerne barve, je najbolje postreči kar v krožniku ali jušni skodelici, da jih lahko potem še okrasimo, na primer z vejico peteršilja ali drugega zelišča, v našem primeru smo jo potresli z malo posušenega čilija, ki se lepo poda na korenje, za okus pa vmešamo še malo kisle smetane. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije