RECEPT

Korenčkova marmelada

Odlična je na kruhu ali v palačinkah, dobro se ujame z mesom.
Fotografija: FOTO: Svetlana123/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Svetlana123/Getty Images

Je zanimivega okusa, še boljša bo, če ji dodajamo sadje, zlasti lepo se ujame z jabolki in pomarančami, zanimiva je tudi kombinacija z bučami. Ti dodatki poleg okusa marmeladi dodajo mehkobo, postane tudi bolj mazljiva. Marmelado lahko spasiramo, lahko pa korenje in preostale sestavine zgolj grobo naribamo.


Dovolj bo, da jo kuhamo eno uro ali še manj, če želimo res gosto in lepljivo, čas kuhanja podaljšamo. S sladkorjem smo lahko varčni, zlasti če imamo zelo sladko korenje. Korenjeva marmelada je odlična na kruhu ali v palačinkah, lepo pa se poda tudi k mesnim jedem, kot okras in za popestritev okusa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije