Korenčkovo-kokosova potica (RECEPT)
Za ljubitelje kokosa.
Odpri galerijo
1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse sestavine razen masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.
2. Korenje skuhamo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V vrelo mleko vmešamo kokosovo moko, dodamo korenčkov pire in ohladimo. V ohlajen nadev vmešamo vse preostale sestavine in pustimo, da se prepojijo.
3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Razvaljamo ga na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v namaščen model in damo znova na toplo vzhajati.
4. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo pri 185 °C približno 45 minut.
5. Pečeno potico pustimo nekaj minut v modelu, še toplo stresemo ven in pustimo, da se ohladi.
2. Korenje skuhamo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V vrelo mleko vmešamo kokosovo moko, dodamo korenčkov pire in ohladimo. V ohlajen nadev vmešamo vse preostale sestavine in pustimo, da se prepojijo.
3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Razvaljamo ga na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v namaščen model in damo znova na toplo vzhajati.
4. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo pri 185 °C približno 45 minut.
5. Pečeno potico pustimo nekaj minut v modelu, še toplo stresemo ven in pustimo, da se ohladi.
Testo:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala, 800 g bele moke, 300 g mleka, 170 g masla, 30 g sladkorja, 3 jajca, 2 žlički soli
Nadev:
400 g korenja, 400 g kokosove moke, 200 g mascarponeja, 190 g mleka, 170 g sladkorja, 3 žlice ruma, 1 jajce, limonov sok
In še:
1 jajce za premaz
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala, 800 g bele moke, 300 g mleka, 170 g masla, 30 g sladkorja, 3 jajca, 2 žlički soli
Nadev:
400 g korenja, 400 g kokosove moke, 200 g mascarponeja, 190 g mleka, 170 g sladkorja, 3 žlice ruma, 1 jajce, limonov sok
In še:
1 jajce za premaz