Korenčkovo-kokosova potica (RECEPT)

Za ljubitelje kokosa. 
Fotografija: FOTO: Arhiv Podjetja Lesaffre Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv Podjetja Lesaffre Slovenija

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse sestavine razen masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.
2. Korenje skuhamo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V vrelo mleko vmešamo kokosovo moko, dodamo korenčkov pire in ohladimo. V ohlajen nadev vmešamo vse preostale sestavine in pustimo, da se prepojijo.
3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Razvaljamo ga na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v namaščen model in damo znova na toplo vzhajati.
4. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo pri 185 °C približno 45 minut.
5. Pečeno potico pustimo nekaj minut v modelu, še toplo stresemo ven in pustimo, da se ohladi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije