VSESTRANSKI JESENSKI PRIBOLJŠEK

Koruza na tisoč in en način (RECEPTI)

Koruzo so začeli gojiti v Mehiki pred davnimi 9000 leti in tamkajšnjim prebivalcem še vedno pomeni glavni vir hrane.
Fotografija: Koruza ponuja obilo priložnosti za ustvarjanje. FOTO: Yasonya, Getty Images
Odpri galerijo
Koruza ponuja obilo priložnosti za ustvarjanje. FOTO: Yasonya, Getty Images

Ker gre za škrobno živilo, je koruza nasitna pa tudi izjemno vsestranska. Lahko jo kuhamo, pečemo, uporabljamo v sladkih ali slanih jedeh, iz posušenih zrn meljemo moko. Odlično se poda k različnim sirom, denimo kozjemu in čedarju, ter vsem vrstam mesa, od govedine do rib in morskih sadežev.

Z njo lahko popestrimo različne solate, omake, rižote in juhe, kuhani ali pečeni storži so slastna malica ali priloga k mesnim jedem, še posebno tistim z žara.

FOTO: Julie Deshaies/Getty Images
FOTO: Julie Deshaies/Getty Images

FOTO: Oksanakiian/Getty Images
FOTO: Oksanakiian/Getty Images

FOTO: Drong,Getty Images
FOTO: Drong,Getty Images

FOTO: Dulezidar, Getty Images
FOTO: Dulezidar, Getty Images

FOTO: From_my_point_of_view/Getty Images
FOTO: From_my_point_of_view/Getty Images

FOTO: Arx0nt, Getty Images
FOTO: Arx0nt, Getty Images

FOTO: Klaikungwon, Getty Images
FOTO: Klaikungwon, Getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije