Koruza v smetanovi omaki
Ponudimo jo kot prilogo k mesnim jedem ali polijemo čez testenine.
Odpri galerijo
Sladko kremasto koruzo pripravimo iz zrn sveže nabranih storžev, če jih nimamo, pa bo dobra tudi konzervirana. V tem primeru čas kuhanja ustrezno zmanjšamo, zagotovo bo dovolj manj kot deset minut. Kuhati pa se vendar mora toliko časa, da se omaka lepo zgosti.
Če želimo še gostejšo, kuhana koruzna zrna nekoliko pretlačimo z vilicami. Omako pa lahko pripravimo tudi v pekoči različici, če ji dodamo malo čilija, okusna pa bo tudi s kančkom karija.
Za 4 osebe:
4 storži mlečne koruze (ali dve konzervi)
1 čebula
1 žlica sladkorja
0,5 dl smetane za kuhanje
sol, muškatni orešek, poper
maslo
šopek peteršilja
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Maslo segrejemo v ponvi in na njem svetlo prepražimo čebulo. Koruzne storže očistimo in z nožem ostrgamo zrna. Če uporabimo koruzo iz konzerve, jo speremo pod vodo. Stresemo na čebulo, zalijemo z malo vode, da je pokrita, in kuhamo petnajst minut. Vmes premešamo. Solimo, dodamo muškatni orešek, sladkor in smetano ter kuhamo še dobrih pet minut. Rahlo popramo, dobro premešamo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
4 storži mlečne koruze (ali dve konzervi)
1 čebula
1 žlica sladkorja
0,5 dl smetane za kuhanje
sol, muškatni orešek, poper
maslo
šopek peteršilja
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Maslo segrejemo v ponvi in na njem svetlo prepražimo čebulo. Koruzne storže očistimo in z nožem ostrgamo zrna. Če uporabimo koruzo iz konzerve, jo speremo pod vodo. Stresemo na čebulo, zalijemo z malo vode, da je pokrita, in kuhamo petnajst minut. Vmes premešamo. Solimo, dodamo muškatni orešek, sladkor in smetano ter kuhamo še dobrih pet minut. Rahlo popramo, dobro premešamo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Če želimo še gostejšo, kuhana koruzna zrna nekoliko pretlačimo z vilicami. Omako pa lahko pripravimo tudi v pekoči različici, če ji dodamo malo čilija, okusna pa bo tudi s kančkom karija.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
09:00
Jesensko branje