DAROVI JESENI

Kostanj spečemo kar v pečici

Okusen pečen kostanj lahko nastane v pečici.
Fotografija: Kostanj lahko spečete kar v pečici. FOTO: Emrah Onder, Gettyimages
Odpri galerijo
Kostanj lahko spečete kar v pečici. FOTO: Emrah Onder, Gettyimages

Peka kostanja je priljubljeno jesensko opravilo. Če ste ga nabrali ali kupili tudi sami, ga najbrž z veseljem pečete – največkrat v ponvi na štedilniku ali zunaj na odprtem ognju. A dobri je vedeti, da lahko okusen in hrustljav pečen kostanj nastane tudi v pečici. Način je res preprost, rezultat pa več kot zadovoljiv.

Kako v kostanj speči v pečici

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Primerna temperatura je ključna za hrustljav rezultat.
  • Lupino kostanjev po dolžini prerežite. Zareza naj ne bo pregloboka ali predolga.
  • Tako pripravljene kostanje stresite na pladenj za peko v pečici.
  • Malo jih poškropite z vodo, ki zagotavlja dodatno vlago za peko in preprečuje izsušitev plodov.
  • Pekač postavite v pečico, kostanje večkrat premešajte.
  • Debelejši bodo pečeni v pol ure, drobnejši v 15 do 20 minutah.
  • Pečene kostanje nasujte v posodo, za nekaj minut jih pokrijte z vlažno krpo, nato pa si jih z užitkom privoščite.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije