DAROVI JESENI
Kostanj spečemo kar v pečici
Okusen pečen kostanj lahko nastane v pečici.
Odpri galerijo
Peka kostanja je priljubljeno jesensko opravilo. Če ste ga nabrali ali kupili tudi sami, ga najbrž z veseljem pečete – največkrat v ponvi na štedilniku ali zunaj na odprtem ognju. A dobri je vedeti, da lahko okusen in hrustljav pečen kostanj nastane tudi v pečici. Način je res preprost, rezultat pa več kot zadovoljiv.
Kako v kostanj speči v pečici
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Primerna temperatura je ključna za hrustljav rezultat.
- Lupino kostanjev po dolžini prerežite. Zareza naj ne bo pregloboka ali predolga.
- Tako pripravljene kostanje stresite na pladenj za peko v pečici.
- Malo jih poškropite z vodo, ki zagotavlja dodatno vlago za peko in preprečuje izsušitev plodov.
- Pekač postavite v pečico, kostanje večkrat premešajte.
- Debelejši bodo pečeni v pol ure, drobnejši v 15 do 20 minutah.
- Pečene kostanje nasujte v posodo, za nekaj minut jih pokrijte z vlažno krpo, nato pa si jih z užitkom privoščite.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Diplomacija