RECEPT

Kotleti na žaru

Pečeno meso naložimo v posodo in pokrijemo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Dandanes se marsikdo razglaša za mojstra žara, na domačem pikniku meso običajno pečejo moški, čeprav se sicer doma ne smukajo po kuhinji.

Za dobro meso pa je vendarle treba imeti nekaj znanja in izkušenj. Poglejmo nekaj nasvetov, da ne bomo pri peki delali nepotrebnih napak. Mesa nikoli ne damo peči direktno iz hladilnika, vsaj uro, preden gre na žar, ga postavimo na sobno temperaturo, seveda v dobro zaprti posodi.


Pomembno je tudi, da ga ne pečemo na previsoki temperaturi, saj ga lahko na zunaj zažgemo, notri bo še surovo, pa še izsušilo se bo. Mesa med pečenjem ne obračajmo po nepotrebnem, najbolje je to storiti le enkrat. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije