RECEPT

Kotleti v gorčični omaki z medom (RECEPT)

Pikanten in sladek okus se sijajno ujameta z mesom.
Fotografija: FOTO: Mofles/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Mofles/Getty Images

Gorčica in med bosta mesu dala poseben, nekoliko pikanten in obenem sladkast okus. Meso lahko pred pečenjem v omaki iz medu in gorčice, ki ji dodamo še zelišča, mariniramo vsaj pol ure, če želimo, da bo res lepo zapečeno, pa ga popečemo le nasoljeno in popoprano, omako pa skuhamo posebej.


V tem primeru dodamo še tekočino, vodo ali jušno osnovo, omako pa zgostimo s smetano. Če ne maramo sladko-ostre kombinacije, eno od sestavin izpustimo iz recepta. Če pa bi radi, da je jed še bolj pikantna, dodamo čili. Tudi k temu se bo podal med. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije