RECEPT
Krema iz pasijonke
Imenitna kremasta sladica bo s svežino navdušila sladkosnede.
Odpri galerijo
Pasijonko uživamo svežo, lahko pa jo uporabimo v številnih sladicah, v sadnih solatah ali smutijih, zelo okusna je tudi kot krema. Poskusimo lahko tudi z jogurtovo strjenko, ki jo osladimo s pasijonko. Da bo krema bolj kompaktna in gosta, dodamo želatino.
Iz pasijonke pripravimo tudi sok, sirup, sladoled ali marmelado, ki jo dodamo tudi k mesnim jedem, podobno kot tisto iz gozdnih sadežev. Kiselkasti okus pasijonke je prijetno osvežujoč. Če pa se nam zdi sok premočnega okusa, ga razredčimo z vodo.
Za 4 osebe:
10 zrelih sadežev pasijonke
2,5 dcl smetane za stepanje
1 beljak
3 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 listič želatine
Pasijonke olupimo in zmeljemo v blenderju. Polovico zlijemo v kozico in pustimo stati. Smetano stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, iz beljaka stepemo sneg. V smetano vmešamo polovico soka iz pasijonke, da dobimo gladko zmes, potem previdno primešamo še sneg. Nadevamo v kozarce in postavimo v hladilnik. Medtem zavremo pasijonko v kozici in dodamo želatino. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi. Nekoliko ohladimo in nalijemo na kremo v kozarcih. Znova postavimo v hladilnik, najmanj za eno uro.
10 zrelih sadežev pasijonke
2,5 dcl smetane za stepanje
1 beljak
3 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 listič želatine
Pasijonke olupimo in zmeljemo v blenderju. Polovico zlijemo v kozico in pustimo stati. Smetano stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, iz beljaka stepemo sneg. V smetano vmešamo polovico soka iz pasijonke, da dobimo gladko zmes, potem previdno primešamo še sneg. Nadevamo v kozarce in postavimo v hladilnik. Medtem zavremo pasijonko v kozici in dodamo želatino. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi. Nekoliko ohladimo in nalijemo na kremo v kozarcih. Znova postavimo v hladilnik, najmanj za eno uro.
Iz pasijonke pripravimo tudi sok, sirup, sladoled ali marmelado, ki jo dodamo tudi k mesnim jedem, podobno kot tisto iz gozdnih sadežev. Kiselkasti okus pasijonke je prijetno osvežujoč. Če pa se nam zdi sok premočnega okusa, ga razredčimo z vodo.