RECEPT
Kremna grahova juha
Danes smo pripravili recept za odlično grahovo juho, ki bo prepričala tudi tiste najbolj izbirčne jedce.
Odpri galerijo
Za pripravo juhe potrebujemo naslednje sestavine:
Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo. Kozico z maslom in oljčnim oljem pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Redno premešamo in kuhamo približno 5 minut, da se čebula zmehča. Dodamo zamrznjen grah in pražimo od 3 do 4 minute. Prilijemo 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove in smetano za kuhanje. Solimo, popramo.
Ob rahlem vretju kuhamo 10 minut oziroma tako dolgo, da je grah popolnoma zmehčan. Grahovo juho prestavimo v blender in spasiramo do gladke kremne juhe. Uporabimo lahko tudi palični mešalnik. Kremno grahovo juho razdelimo med štiri krožnike. Postrežemo z žličko smetane za kuhanje. Dodamo še žlico popečenih krutonov in sesekljan peteršilj.
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 vejica svežega peteršilja
- 1 čajna žlička masla Zelene doline
- 1 žlica oljčnega olja
- 400g zamrznjenega graha
- 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
- 100 ml smetane za kuhanje Zelene doline
- sol, poper
Postopek priprave:
Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo. Kozico z maslom in oljčnim oljem pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Redno premešamo in kuhamo približno 5 minut, da se čebula zmehča. Dodamo zamrznjen grah in pražimo od 3 do 4 minute. Prilijemo 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove in smetano za kuhanje. Solimo, popramo.
Ob rahlem vretju kuhamo 10 minut oziroma tako dolgo, da je grah popolnoma zmehčan. Grahovo juho prestavimo v blender in spasiramo do gladke kremne juhe. Uporabimo lahko tudi palični mešalnik. Kremno grahovo juho razdelimo med štiri krožnike. Postrežemo z žličko smetane za kuhanje. Dodamo še žlico popečenih krutonov in sesekljan peteršilj.