RECEPT

Kremna juha

Česen večinoma uporabljamo kot začimbo, iz njega pa pripravljamo tudi imenitne samostojne jedi.
Fotografija: Foto: Yulia-bogdanova/Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Yulia-bogdanova/Getty Images

Česen je izjemno priljubljen ali izjemno osovražen, mnogi ne prenašajo njegovega ostrega vonja in pekočega okusa. Najmočnejši vonj ima surov, ostrino pa lahko omilimo s kuhanjem, peko ali dušenjem. Bolj v čislih ga imajo ljubitelji mesa, saj dobro vpliva na prebavo in olajša neprijetnosti, ki so lahko posledica premastne hrane.


Lahko ga vlagamo v kozarce, samostojno ali v družbi druge zelenjave, v tem primeru bo nastopil v vlogi začimbe. S česnom obogatimo kakovostna domača olja in kis: očiščene stroke prerežemo na pol, dodamo v tekočino ter zapremo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije