Recept: krepka juha
Ostanke govedine iz nedeljske juhe porabimo na različne načine, v solati, za katero meso narežemo na tanke kose, mu dodamo čebulo in trdo kuhana jajca ter začinimo s solatnim prelivom, lahko pa ga dodamo v enolončnice.
Narezanega na tanke kose popečemo ali zalijemo z mesno, zelenjavno ali vinsko omako, lahko pa z njim obložimo sendvič. Okusno je tudi, če ga le pogrejemo v juhi, narežemo in postrežemo s krompirjem in drugimi prilogami ter solato.
Za 4 osebe:
kos govedine iz juhe
1 čebula
2 stroka česna
2 korenčka
2 skodelici graha
2 repi
2 lista ohrovta
1 liter jušne osnove
olje, sol, poper, kumina, timijan
Zelenjavo olupimo oziroma očistimo, čebulo in česen sesekljamo, korenje in repo narežemo na kocke, liste ohrovta na trakove. Govedino narežemo na koščke. V loncu segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, ohrovt in korenje, premešamo in dušimo nekaj minut. Zalijemo z jušno osnovo, solimo in popramo ter začinimo s kumino in timijanom. Zavremo in kuhamo pet minut, dodamo še grah in repo ter kuhamo še dobrih deset minut. Na koncu dodamo meso, prevremo in postrežemo.