SLASTNO

Recept: krompirjev zavitek

Nasitna jed, ki je primerna tako za kosilo kot večerjo, ponudimo lahko tudi hladno.
Fotografija: FOTO: Kabvisio/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Kabvisio/Getty Images

Ocvirke uporabljamo za zabelo številnih jedi, nepogrešljivi so v zimskih pojedinah, kakršna je kislo zelje s pečenico ali krvavico in krompirjem. Odlična je kombinacija ocvirkov in žgancev, bodisi ajdovih bodisi koruznih, zamešamo jih v kašo. Na hitro jih popečemo v ponvi, da se segrejejo, in jih potresemo po jedi.

Lahko jih dodamo že med kuhanjem, vendar v tem primeru ne bodo hrustljavi. Na njih spečemo jajca ali dušimo zelenjavo ali meso, posebna specialiteta pa je ocvirkova potica ali ocvirkovka, v kateri namesto orehovega ali drugega sladkega nadeva uporabimo ocvirke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije