RECEPT

Krompirjevi žganci

V Prekmurju so dodoli; da jih zmešamo v gladko zmes, potrebujemo moč.
Fotografija: FOTO: Veselovaelena/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Veselovaelena/Getty Images

Krompirjevi ali beli žganci so tradicionalna slovenska jed, ki so jo naši predniki zabelili z različnimi prelivi. Najpogosteje so jih stregli slane, prelite z vročimi stopljenimi ocvirki ali zaseko, imenitni so tudi s praženo ali še bolje s karamelizirano čebulo.


Zraven se priležeta kos mesa in skleda solate. Ponudimo jih lahko tudi v sladki različici, prelite z mlekom, dodamo malce sladkorja, ali pa v kombinaciji z belo kavo, za odličen zajtrk ali večerjo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij