OKUSI
Kuha mladi Leon Pintarič: recept za piščančji paprikaš
Po petletnem šolanju in delu na Dunaju, kjer je kuhal tudi v restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama, se je predlani vrnil za domač štedilnik.
Odpri galerijo
Piščančji paprikaš, ki ga predstavljamo danes, je nastal v kotličku, ki se je grel nad ognjem, zakurjenem na vrtu Gostilne Rajh v Bakovcih pri Murski Soboti. Tam se je pred kratkim mudila pisana druščina kulinaričnih blogerjev in novinarjev iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Na kup jih je zbrala naša nekdanja stanovska kolegica Goga Sredojević, ki tudi v novi karieri ostaja v stiku z novinarji, saj zanje pripravlja posebne izlete po Sloveniji. Torej: na vrtu Gostilne Rajh se je kuhal piščančji paprikaš, ki je hitro zakrožil po kulinaričnih blogih petih držav. Naredil ga je Leon Pintarič. Po petletnem šolanju in delu na Dunaju, kjer je kuhal tudi v restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama, se je predlani vrnil za domač štedilnik. Mladi Leon je pred številnimi objektivi pripravil langaš, osvežilno kumarično solato in piščančji paprikaš. Mi smo za recept tedna izbrali paprikaš, saj lahko ta to poletje postane prava zvezda piknikov, kjer se vse vrti okoli kotlička.