RECEPT

Kuhamo z Maticem Bevkom: ajdova kaša z jurčki

Domače z modernim pridihom.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Špela Ankele

Približno pol leta je mladi, 24-letni Matic Bevk glavni kuhar v Penzionu in gostišču Lajnar na Soriški planini. Pred tem je šest let, od tega med vsemi štirimi leti šolanja na Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici, delal na Kendovem dvorcu: »Tam sem dobil mnogo izkušenj in spoznal veliko ljudi.« Potem si je v začetku letošnje pomladi rekel, da bo svoje kuharsko znanje nadgradil še v novem turističnem objektu na Soriški planini. Tu strežejo domačo hrano z modernim pridihom in takšna je tudi ajdova kaša z jurčki, ki jo nadgradita čips rdeče pese in zeliščna skuta.





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije