RECEPT

Lahka skutna torta

Skuta je pogosta sestavina osvežujočih jedi, saj je lahka in jo preprosto kombiniramo z drugimi sestavinami.
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Torto po našem današnjem receptu odlikuje lahkotnost, saj je pripravljena brez maščobe in moke. Le albuminska skuta ali rikota, jajca in sladkor, pa dobimo izvrstno sladico, ki bo, v kombinaciji s kiselkastim sadjem, prijetno osvežila v vročih dneh. Skuta v različnih izvedbah je zelo priljubljena sestavina lahkih sladic, ki jih pripravimo presne ali jih spečemo.


Odlično se ujame s sadjem, sadna skuta je priljubljena jed, ki jo mame ponudijo majhnim otrokom. Sicer lahko tudi kupimo skuto z različnimi dodatki, tako sladkimi kot slanimi, a je bolje, če jo pripravimo sami, po svojem izboru.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije