RECEPT

Lahki njoki

Polenta je nasitna in okusna tradicionalna jed, ki jo pripravimo v slanih ali sladkih kombinacijah.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Prva asociacija je gotovo polenta z mlekom za zajtrk ali z ocvirki kot priloga k mesnim jedem, zlasti golažu, preprosto jed iz koruznega zdroba pa lahko naredimo na več načinov. Če jo skuhamo bolj trdo, jo narežemo na poljubne koščke in popečemo, lahko same ali skupaj z zelenjavo. Lahko jo uporabimo namesto moke in spečemo pico, odlična je v zelenjavnih in sladkih sadnih narastkih.

Če vanjo med kuhanjem zamešamo malo smetane, bo posebej mehka in prav sočna. Če nas priganja čas, skuhamo instant polento, ki bo pripravljena v nekaj minutah, za prave žgance pa si bo treba vzeti precej več časa. Pri kuhanju je pomembno, da jih vseskozi mešamo, saj se sicer hitro zgrudi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije