Lignji na žaru (RECEPT)

Pečemo jih lahko tudi v narebreni ponvi pri zelo visoki temperaturi; solimo že pečene.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Če pečemo lignje doma, lahko postanejo podobni žilavim žvečilnim gumijem, a kuharski mojstri pravijo, da skrivnost dobrih lignjev tiči v nekaj preprostih pravilih. Osnovni sta dve, in sicer da pečemo na zelo vroči plošči ali ponvi, le nekaj minut, dokler ne dobijo zlate barve. Solimo jih vedno na koncu, ko so že pečeni. Nekateri pravijo, da jih je pred pečenjem dobro namakati v mleku, drugi jih malce potresejo z moko. Nekateri kuharji celo zatrjujejo, da se bolje spečejo tisti, ki so bili globoko zamrznjeni. Vsekakor pa potrebujemo malo vaje, da jih bomo pripravili po svojem okusu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije