POLETNA OSVEŽITEV
Limonov tiramisu (RECEPT)
Slastna poletna sladica.
Odpri galerijo
1. Naribamo limonino lupinico in izcedimo sok, tega zmešamo z rumom in 50 g sladkorja.
2. Ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih stepemo res čvrst sneg. Stepemo sladko smetano.
3. Z ročnim mešalnikom stepemo maskarpone, preostali sladkor, limonovo marmelado, rumenjaka in limonino lupinico, vmešamo sladko smetano, potem pa z žlico ali spatulo nežno še beljake.
4. Piškote pomočimo v mešanico ruma in limonovega soka ter zlagamo v globljo posodo (približno 25x25 cm). Premažemo s polovico kreme, obložimo s piškoti in čeznje razmažemo kremo, jo pogladimo, prekrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Razrežemo na kocke in postrežemo, po želji okrasimo z malo naribane limonine lupinice.
2 limoni iz ekološke pridelave
4 žlice belega ruma
100 g sladkorja v prahu
250 g piškotov savoiardi
250 g maskarponeja
5 žlic limonove marmelade
2 veliki jajci
150 ml sladke smetane
2. Ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih stepemo res čvrst sneg. Stepemo sladko smetano.
3. Z ročnim mešalnikom stepemo maskarpone, preostali sladkor, limonovo marmelado, rumenjaka in limonino lupinico, vmešamo sladko smetano, potem pa z žlico ali spatulo nežno še beljake.
4. Piškote pomočimo v mešanico ruma in limonovega soka ter zlagamo v globljo posodo (približno 25x25 cm). Premažemo s polovico kreme, obložimo s piškoti in čeznje razmažemo kremo, jo pogladimo, prekrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Razrežemo na kocke in postrežemo, po želji okrasimo z malo naribane limonine lupinice.
2 limoni iz ekološke pridelave
4 žlice belega ruma
100 g sladkorja v prahu
250 g piškotov savoiardi
250 g maskarponeja
5 žlic limonove marmelade
2 veliki jajci
150 ml sladke smetane
Predstavitvene informacije
Komentarji:
15:15
Sedem zakonov obilja