RECEPT

Makov biskvit s čokolado

Makov nadev se najpogosteje pojavi v makovi potici, cela zrna pa kot posip na kruhu ali drobnem pekovskem pecivu.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Makova zrna imajo v naši kulinariki dolgo zgodovino. Uporabljamo jih zlasti v pecivih in drugih jedeh iz testa, priljubljena so makova potica, različni rogljički in drugo drobno pecivo. Dodajamo jih v nadeve ali jih potresemo po kruhu. Najbolj znane so makovke, majhne bele štručke z makovim posipom.


Mak se dobo obnese v slanih in sladkih jedeh, nepogrešljiv je na slanih palčkah in drugih prigrizkih iz krhkega testa, mešamo ga lahko s sirom, papriko ali drugimi semeni. Nekateri ga dodajajo k drugim jedem, na primer rižoti. Kupimo mletega ali v celih zrnih. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije