RECEPT

Malinova panakota

Imenitna sladica iz kuhane smetane se prileže v toplih dneh, saj jo postrežemo hladno.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Panakoto ali smetanovo strjenko pripravimo v številnih različicah, pogosto ji dodajamo sadje ali čokolado. Lahko jo z dodatki le prelijemo in okrasimo, posebno pa je okusna, če sadje vmešamo kar v smetano. Zelo primerno je jagodičevje, ki se s kuhanjem lepo zgosti in raztopi, uporabimo lahko svežega ali zamrznjenega, tako da si sadno panakoto privoščimo vse leto.


Če jo postrežemo v steklenih kozarčkih, se potrudimo in jo zložimo v plasteh, da bo lepo pisana. Klasično ohlajeno iz skodelice ali kozarčka prekucnemo na krožnik. Preden zmes nalijemo v skodelice ali kozarce, jih oplahnimo s hladno vodo, da se panakota ne bo prijela. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije