RECEPT
Malinova panakota
Imenitna sladica iz kuhane smetane se prileže v toplih dneh, saj jo postrežemo hladno.
Odpri galerijo
Panakoto ali smetanovo strjenko pripravimo v številnih različicah, pogosto ji dodajamo sadje ali čokolado. Lahko jo z dodatki le prelijemo in okrasimo, posebno pa je okusna, če sadje vmešamo kar v smetano. Zelo primerno je jagodičevje, ki se s kuhanjem lepo zgosti in raztopi, uporabimo lahko svežega ali zamrznjenega, tako da si sadno panakoto privoščimo vse leto.
Če jo postrežemo v steklenih kozarčkih, se potrudimo in jo zložimo v plasteh, da bo lepo pisana. Klasično ohlajeno iz skodelice ali kozarčka prekucnemo na krožnik. Preden zmes nalijemo v skodelice ali kozarce, jih oplahnimo s hladno vodo, da se panakota ne bo prijela.
Za 4 osebe:
250 g malin
3 dcl sladke smetane
1 vaniljev strok
4 lističi želatine
3 žlice sladkorja
1 tablica jedilne čokolade
Maline stresemo v lonec in jim dodamo sladkor. Segrevamo, dokler ne zavre, počasi kuhamo in vmes večkrat premešamo, dokler ne dobimo goste zmesi, ki jo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Ohladimo. Medtem v drugo kozico zlijemo smetano in ji dodamo vaniljev strok. Počasi naj nekaj minut vre, potem ji dodamo želatino, ki smo jo pripravili po navodilih. Nekoliko ohladimo in primešamo maline. Nalijemo v lončke in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, panakoto prevrnemo na krožnik in prelijemo s stopljeno čokolado ter okrasimo.
250 g malin
3 dcl sladke smetane
1 vaniljev strok
4 lističi želatine
3 žlice sladkorja
1 tablica jedilne čokolade
Maline stresemo v lonec in jim dodamo sladkor. Segrevamo, dokler ne zavre, počasi kuhamo in vmes večkrat premešamo, dokler ne dobimo goste zmesi, ki jo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Ohladimo. Medtem v drugo kozico zlijemo smetano in ji dodamo vaniljev strok. Počasi naj nekaj minut vre, potem ji dodamo želatino, ki smo jo pripravili po navodilih. Nekoliko ohladimo in primešamo maline. Nalijemo v lončke in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, panakoto prevrnemo na krožnik in prelijemo s stopljeno čokolado ter okrasimo.
Če jo postrežemo v steklenih kozarčkih, se potrudimo in jo zložimo v plasteh, da bo lepo pisana. Klasično ohlajeno iz skodelice ali kozarčka prekucnemo na krožnik. Preden zmes nalijemo v skodelice ali kozarce, jih oplahnimo s hladno vodo, da se panakota ne bo prijela.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
15:15
Sedem zakonov obilja