OKUSI

Marko Arvaj: kran'ska s Kran'a

Prihaja iz družine, ki je svetu predstavila večkrat nagrajene kranjske klobase.
Fotografija: Priprava jedi
Odpri galerijo
Priprava jedi

Marka Arvaja v Kranju poznajo vsi – tudi zato, ker izhaja iz družine, ki je svetu predstavila večkrat nagrajene kranjske klobase. Že nekaj časa je razmišljal o tem, da bi znamenite kranjske klobase spravil na kolesa. Tako si je že pred časom omislil Tamov tovornjaček, ki je nekemu mojstru svojčas služil kot mizarska delavnica in zraven še priložnostno počivališče. Z veliko volje se je mizarsko orodje umaknilo kuharskim pripomočkom, ponosni lastnik potujoče kuhinje pa je našel tudi imenitno umetnico ​Polono Pačnik. Slikarka, znana pod imenom Polonapolona, je tovornjaček začinila z imenitnimi ilustracijami in šaljivimi napisi – vsi govorijo o legendarni kran'ski s Kran'a! Danes vam torej predstavljamo, kakšna je Arvajeva kranjska klobasa, ko pride iz Markove potujoče kuhinje.


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije