RECEPT

Odličen recept za masleno omako

Pripravimo jo v mnogo različicah, v vsakem primeru pa mora vsebovati rumenjake in kis.
Fotografija: FOTO: Polina Shurygina/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Polina Shurygina/Getty Images

Po nekaterih receptih maslo raztopimo v parni kopeli, po drugih v kozici. Ko dodajamo rumenjake, moramo nenehno mešati, sicer se lahko zgodi, da bodo zakrknili. Maslena omaka je v osnovi nežnega okusa, če hočemo, da bo bolj izrazita, ji dodajamo ostre začimbe, na primer poper ali čili.

Postrežemo jo k mnogim jedem, najbolj se poda k pečenim ribam ali mesu. Žlico ali dve lahko prelijemo po polpetih v burgerju, prileže se k mesu z žara. Lahko jo postrežemo v servirni skodelici in vanjo pomakamo grisine, koščke kruha ali na palčke narezano zelenjavo, na primer korenje ali papriko. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije